HTML

elkonblog

ujjgyakorlat

Friss topikok

  • imnotok45: Wááááá, olyan mint a pap és a fél citrom esete, vagy a három piros ping-pong labda. What's in the ... (2010.09.27. 01:47) A Ládika Legendája
  • eperlevel: a budos kurva eletbe, hogy varni kell a folytatasra :( (2010.08.05. 16:22) A terminál
  • imnotok45: "Ez is osztatlan sikert aratott". Imádom. (2010.06.30. 15:28) az élet értelme
  • eperlevel: végre megfogalmaztad:) (2010.05.23. 22:23) hamis remény
  • Sisu: A régi időkre emlékeztet....de sokkal töményebb..még kiforrottabb...lehet hogy nem értek hozzá.( n... (2010.05.01. 16:01) tiriririri

Linkblog

az hosszú élet titka

2010.03.19. 17:53 Elkon

 

A halhatatlanságra még sajnos nem jöttem rá, de dolgozom az ügyön. Nem mondom, hogy lehetetlen, mert szeretem a kihívásokat, de egyelőre maradjunk ennél. Szóval a maximum, amit elvárhatunk a hosszú élet. De sajnos a mai világban (és semelyik régebbiben sem) ez sem biztosított. Itt a megoldás.

 

Először is keresnünk kell egy embert/gépet/boszit, akit megkérünk, hogy jósolja meg mikor fogunk meghalni. Bumm, máris hosszú életünk lesz. Miért?

 

Tegyük fel azt jósolja, hogy elüt egy busz 23 év múlva. Ezt nem jósolhatja, mert mihelyt kimondja már nem igaz, mivel utak közelébe sem megyünk majd akkortájt. Szóval nem jövendölheti, hogy úgy halunk meg, mert nem. Érdekes paradoxon ez. Ha megmondják mikor és hol, akkor nem lesz igaz, és akkor már nem mondhatják, ha viszont nem mondják, akkor mégis ott vár a kaszás. Tekintsünk el az ilyen végtelenített helyzetektől (jogos a kérdés, hogy akkor mi értelme eme írásnak?). De megpróbálom nem hallani ezt a kérdést.

 

A lényeg, hogy emiatt egy olyan halált fog mondani, amit már sehogy sem tudunk megállítani, így a paradoxon sem áll fent, és ha csak nem egy meteor pusztítja el a földet, akkor valami végelgyengülés féle lesz.

 

Nincs más dolgunk, mint bemenni egy (nem kókler) jóshoz és megkérni, hogy legyen szíves megmondani mikor és miért fogunk meghalni. Neki meg ugye muszáj lesz egy távoli és megakadályozhatatlan dolgot mondani, különben kókler.

 

Ja, hogy mind az. Itt a hiba az elméletben.

 

Persze ha lenne igazi jós, akkor egy ilyen kérdés mint , hogy mikor és hogy fogunk meghalni, olyan paradoxont idézne elő, amitől felrobbanna. Vagy a jós, vagy a világmindenség.

 

Egyikkel sem vagyunk előrébb.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elkon.blog.hu/api/trackback/id/tr471852761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása